Dr. Orosz Róbert

A tehetségpszichológia kurzusokon fel szoktam tenni a kérdést a hallgatóknak, hogy milyen dolgokban látják magukat tehetségesnek. Első alkalommal – miközben Ők átgondolták a választ – saját magamnak is el kellett töprengenem a kérdésen. Ami első helyen az eszembe jutott ez volt: segíteni másoknak a fejlődésben, a bennük rejlő képességek kiteljesítésében, illetve abban, hogy teljesebb, egészségesebb életet tudjanak élni.

Saját belső utazásom olyan 14 éves koromban kezdődött. Ekkor találkoztam először olyan gondolatokkal, melyek megkérdőjelezték azt a hitet, miszerint az emberek sorsa menthetetlenül az, hogy boldogtalanul, testi-lelki nyavalyáktól sújtva kelljen élniük életüket. Innentől fogva – eleinte nem tudatosan - egyfajta belső vágytól ösztökélve kerestem a lehetőséget életem minőségének jobbá tételére. Foglalkozni kezdtem meditációval, harcművészetekkel, tudománnyal, jógával, spirituális tanításokkal.

Ahogyan haladok utamon, egyre inkább rácsodálkozom, amiképp a különböző területeken szerzett ismeretek kiegészítik egymást. S egyre inkább élvezem az önmagam megismerésével feltáruló szabadságot. Saját belső utazásom tapasztalatai erősítik a hitemet abban, hogyha teszünk azért, hogy a szívünket felderítsük, előbb utóbb felderül a szívünk.

Dr. Orosz Róbert
pszichológus, rendszerszemléletű tanácsadó